IX MIĘDZYNARODOWY FESTIWAL ZWIĄZKI POMIĘDZY KULTURĄ POŁUDNIA A PÓŁNOCY SCHUBERT-CHOPIN-GRIEG WZAJEMNE INSPIRACJE I REZONANS W MALARSTWIE I LTERATURZE 2021

WIELICZKA – MOGILANY – DREZNO

JESIENNE ZGROMADZENIE ZGROMADZENIE CZŁONKÓW

11 WRZEŚNIA 2021 GODZ 17.00

W DWORZE KONOPKÓW W MOGILANACH

Świętować będziemy XXX -lecie POLART-u

oraz 85-lecie Prezesa Honorowego Janusza Trzebiatowskiego,

a uroczystość uświetni recital fortepianowy

Izabeli Jutrzenka-Trzebiatowskiej

„Zaproszenie do walca”

Jubileusz 85.lecia Janusza Trzebiatowskiego

Promocja HYBRYDY NR 38 /2021

DREZNO MUZEUM KRASZEWSKIEGO

Zapraszamy serdecznie na Wernisaż Artystów Stowarzyszenia Twórczego POLART, w Muzeum Kraszewskiego w Dreźnie, dnia 26.09.2021 od godziny 12 – 17. Ta wyjątkowa uroczystość otworzy wystawę Stowarzyszenie Twórcze Polart zatytułowaną „Nostalgiczny Kraków w malarstwie i fotografii” trwającą od 29.09.2021 – 06.03.2022 roku. Prezentować będziemy dzieła polskich artystów i twórców: MALARSTWO Janusz Jutrzenka – Trzebiatowski, RZEŹBA Krystyna Nowakowska, FOTOGRAFIA ARTYSTYCZNA Konrad Karol Pollesch, Jan Zych, Ryszard Karczmarski, Andrzej Makuch, POEZJE Mariola Sternahl, Joanna Krupińska – Trzebiatowska, MUZYKA – PIANISTKA Izabella Jutrzenka Trzebiatowska. Zapraszamy do tego wyjątkowego miejsca, krzewiącego polską kulturę za granicami kraju, gdzie kiedyś przed laty, nasz wielki mistrz pióra Józef Ignacy Kraszewski pisał swoje dzieła.